Hrozno ako nástroj zdravia, krásy a vitality

on

Aj keď sa hrozno pestuje prevažne k získaniu omamného moku – vína, pravda je aj taká, že je veľmi významnou surovinou v kozmetológii, či medicíne. Obsahuje celú radu vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov. Z pohľadu zdravia, ale aj krásy by som možno vyzdvihla flavonoidy. Práve tie výrazne prispievajú ku zdraviu našich ciev, čím sa cievy stávajú pevnejšie, odolnejšie, pružnejšie. Svojimi  antioxidačnými účinkami ľudský organizmus chránia pred kardiovaskulárnymi a mnohými ďalšími ochoreniami. Okrem hrozna sa táto fytochemikália nachádza aj v iných bobulovinách, ako sú čučoriedky, brusnice, v zelenom a čiernom čaji, v šupke jablka, cibuli. Mnohé národy vychádzajú práve z tejto skutočnosti a požívanie surovín obsahujúcich flavonoidy zaradili do národnej tradície. (japonci – zelený čaj). A možno aj vďaka tomu sa radia medzi štatisticky najdlhšie žijúce národy na svete. Samozrejme, tu treba hovoriť aj o špecifickom genotype, ale to je už otázka na odborníkov zaoberajúcich sa touto problematikou. Samozrejme ani kozmetológia nechce a nebude zaostávať a hojne využíva tento „dar“ prírody. Hlavne vo forme oleja získaného lisovaním semien. Ten sa pridáva do krémov, mliek, sér a peelingov určených k udržaniu si mladistvej a zdravej pokožky, ale aj k podpore liečby širokého spektra dermatologických ochorení.

70862369_2428974144049274_1407083409892704256_nĎakujem za každú príležitosť sa odprezentovať 🙂

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s